Nyheder omkring bogen

Fredag d. 11. dec. 2020: 

Vores bog kom på Alt for Damernes liste over de 52 bedste bøger! :

https://www.alt.dk/artikler/boeger-gaveideer

Torsdag d. 26. nov. 2020: 

Velkommen også på forsiden af Heartbeats 🙂
https://heartbeats.dk/ny-bog-vil-aabne-for-samtalen-om-overgreb-saa-laenge-man-gaar-med-det-indeni-er-det-et-faengsel/

Onsdag d. 4. nov. 2020: 

Og velkommen på forsiden – af Gladsaxe Bladet! 🙂
Susanne er blevet interviewet af Gladsaxe Bladet, og den fine artikel kan I læse her:

http://www.e-pages.dk/gladsaxebladet/232/

Det er på side 8.

Artiklen er også i Brønshøj-Husum-avis her:
https://www.bha.dk/2020/10/mindre-overgreb-skal-ud-i-lyset/


Mandag d. 2. nov. 2020: 

I 4 uger frem fra i dag kan I se os på busser 🙂

Onsdag d. 28. okt. 2020: 

Velkommen på forsiden! – af Amager Bladet 🙂
Mille er blevet interviewet af Amager Bladet, og det er der kommet en rigtig fin artikel ud af. Og der er endda et billede af os på forsiden 😉
Bladet kan læses online her, og vi er på side 14:

https://nmamagerbladet.e-pages.pub/titles/nmamagerbladet/7247/publications/674

 

Torsdag d. 1. oktober 2020:

I dag sendes der pressemeddelelse ud omkring bogen, og vi er så spændte på hele denne proces. Det har været en vild proces og rejse at skrive bogen, og nu begynder næste rejse med at få den ud til alle jer læsere. Og vi håber inderligt, at den vil hjælpe alle jer, der som os har været ude for seksuelle overgreb.
Husk at I kan følge bogen både på Facebook og Instagram (link er under “Om bogen”).

Her er pressemeddelelsen: 

Ny samtale- og debatbog tager fat på “de små” seksuelle overgreb

Når man hører om seksuelle overgreb, handler det oftest om voldsomme voldtægter, misrøgt og omsorgssvigt. Langt sjældnere er det, at man hører om “de mindre” seksuelle krænkelser og overgreb. De overgreb, hvor den krænkede står tilbage med en tvivl om, hvorvidt der overhovedet var tale om et overgreb, som fortjener at blive italesat og bearbejdet.

Lige præcis dette emne tager de to veninder og forfattere Susanne Haxthausen Doreng og Mille Eigard Andersen op i deres nye bog “Hvorfor sagde vi det ikke før? – det er fandme min krop!”, som udkommer 30.oktober 2020 på Forlaget Skriveboblen. Her ser de tilbage på seksuelle overgreb fra deres barn- og ungdom af henholdsvis stedfaderen og en gymnasieven. Med bogen ønsker Susanne og Mille at gøre op med den mur af tavshed og selvbebrejdelse, de har mødt omkring deres egne seksuelle overgreb og krænkelser:

“Vi har selv prøvet, hvor svært det er at italesætte, hvad man har været ude for, og hvordan det føles, når ens oplevelser bliver betvivlet, når man endelig tager sig mod til og fortæller om de seksuelle overgreb. Der er så meget skyld og skam forbundet med at være offer for et seksuelt overgreb, særligt fordi ingen rigtig taler om det”, siger Susanne, og Mille tilføjer:

 “Seksuelle krænkelser kommer i mange former. Det kan både være en hånd ned i barnets trusser, forskellige berøringer og ubehagelig, seksualiseret opførsel og snak, der gør én utilpas samt direkte overskridelse af ens grænser ved at vennen, kæresten eller daten slet ikke respekterer ens grænser. Med bogen ønsker vi at sætte fokus på et område, der er lidt tys, tys. Nemlig at rigtig mange har “mindre” seksuelle krænkelser i bagagen, som bliver tiet ihjel. Og det er et kæmpe problem, da det kan have store konsekvenser for ens liv”, siger Mille.

 Seksuel krænkelse årsag til anoreksi

Og netop det, at de seksuelle krænkelser kan have store konsekvenser for dets ofre, er de begge et tydeligt eksempel på. For Mille betød det seksuelle overgreb fra en ven—og senere kæreste— i gymnasiealderen, at hun skulle kæmpe med anoreksi i mere end 16 år.

For Susanne har overgrebene fra hendes stedfar, da hun var 9-10 år gammel, betydet at hun har opbygget en skal omkring sig samt et kontrolbehov, der betyder, at hun altid har styr på sig selv og omgivelserne:

“Jeg har et enormt behov for at kontrollere omgivelserne, hvilket gør sig gældende i alle aspekter af mit liv. Nogle vil måske kalde mig en kontrolfreak. Jeg vil rigtig gerne have styringen. I min stedfars del af familien er der en mærkelig stemning, og jeg har en følelse af ikke rigtigt at blive troet på”, siger Susanne, der sågar stadig ses med sin krænker den dag i dag, når familien samles til hyggelige familie-kom-sammen.

Med bogen ønsker de to veninder at sætte fokus på seksuelle overgreb— især dem, hvor der ikke er tale om fuldbyrdet voldtægt. For de er begge overbeviste om, at det at snakke om seksuelle krænkelser og overgreb kan være med til at fjerne skammen og skylden fra den krænkede:

“Hvorfor sagde vi det ikke før?” er titlen på vores bog— og det er ikke tilfældigt. For vi tror på, at det at sige det svære og ømtålelige højt er yderst vigtigt, og det kunne have hjulpet os begge til en meget hurtigere bearbejdning af vores traumatiske oplevelser— og det er det, vi ønsker for andre. Nemlig at de tør sige det højt, hvis de oplever at blive seksuelt misbrugt eller krænkede. For alle skal vide, at der ikke er nogen seksuelle overgreb eller krænkelser, der skal ties ihjel. Hvis det føles forkert, så er det det også,” siger Mille og Susanne afslutningsvis.

Bogen ““Hvorfor sagde vi det ikke før? – det er fandme min krop!” udkommer 30.oktober 2020 på Forlaget Skriveboblen & forhandles i landsdækkende boghandlere samt på www.skriveboblen.dk og www.deterfandmeminkrop.dk til en vejl. udsalgspris på 249 kr. 

Bogen er udformet som en samtale mellem Susanne og Mille, som reflekterer over deres egne seksuelle overgreb. I bogen optræder ligeledes psykoterapeuten Lone Elisabeth Hjortshøj, der kommenterer på overgrebene og forklarer mekanismerne bag.

Se mere på www.deterfandmeminkrop.dk

For mere information & pressebilleder, kontakt:
Patricia Ramlev Wilson, Sund Kommunikation
Mail: patricia@sundkommunikation.nu

Tlf: 26 43 21 84